Vochtspecialist nodig?

Vergelijk gratis offertes van vochtspecialisten en bespaar tot 40% op de kosten!

Vochtbestrijding Weesp

Last van vocht in huis? U bent niet de enige. Kies voor professionele vochtbestrijding in Weesp, zodat u definitief verlost bent van uw vochtproblemen! Wees er snel bij, omdat de schade snel erger wordt. Op zoek naar een vochtexpert bij u in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag krijgt u zo spoedig mogelijk offertes van vochtspecialisten in uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en bespaar tot wel 40%!

Op deze pagina leest u alles over vochtbestrijding. U leest over de verschillende mogelijkheden, de kosten en de oorzaken van vocht in huis.

Last van vocht in huis?

Problemen door vocht in huis in Weesp komen regelmatig voor. Iedereen heeft namelijk vocht in huis: dit ontstaat als we koken, sporten, douchen en zelfs als we gewoon ademen. Het wordt pas een probleem als er een teveel aan vocht is, door bijvoorbeeld een lekkage, vochtdoorslag of optrekkend grondwater.

Een aantal veelvoorkomende redenen van vochtproblemen in huis:

 • Een poreuze of beschadigde gevel
 • Een gebrek aan een waterkering
 • Lekkages in de muur of het plafond

Waarom een vochtexpert uit Weesp inschakelen?

Zelf uw vochtproblemen in Weesp bestrijden? Dat kan alleen als u ook de oorzaak van de problemen aanpakt, en niet alleen de gevolgen zoals de vocht- en schimmelplekken. De reden waarom wij altijd aanraden om een vochtexpert in te schakelen is omdat het heel lastig is de juiste vochtdiagnose te stellen. Veel verschillende vochtproblemen hebben dezelfde gevolgen maar moeten wel op een andere wijze aangepakt worden.

Dit zijn de belangrijkste redenen om te kiezen voor een vochtexpert:

 1. Een vochtspecialist stelt de correcte vochtdiagnose.
 2. Een vakman geeft daarna ook een persoonlijk advies wat betreft de beste bestrijdingsmethode.
 3. U bespaart uzelf waardevolle tijd en energie.
 4. U weet zeker dat de behandeling correct wordt uitgevoerd en dat er geen beschadigingen ontstaan.

Vochtspecialist inschakelen? Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

vochtbestrijding Weesp

Welke methodes voor vochtbestrijding in huis zijn er?

  Voor het bestrijden van vocht in huis zijn er verschillende beschikbare methodes. Welke methode de beste optie is, hangt volledig af van het vochtprobleem in uw huis. U kunt uw muur bijvoorbeeld impregneren, maar dit is alleen effectief als de problemen door vochtdoorslag ontstaan. Een andere methode is onderkappen, maar dit wordt juist gebruikt wanneer optrekkend vocht het probleem is.

  Dit zijn de meest voorkomende methodes voor vochtbestrijding in huis:

 • Impregneren: dit is het aanbrengen van een vochtwerend impregneermiddel, die de muur helemaal waterdicht maakt. Het bestrijdt vochtdoorslag.
 • Injecteren: door een vochtwerende gel te injecteren vlak boven het maaiveld, kan optrekkend grondwater niet langer omhoogtrekken.
 • Onderkappen: de vakman plaatst een fysieke waterkering in de muur om optrekkend vocht te bestrijden.
 • Kelderbekuiping: door de keldermuren en -vloeren te bewerken met een waterdichte pasta wordt de ruimte volledig waterdicht.
 • Kelderdrainage: dit systeem voert overtollig water in de kelder af, waardoor u de ruimte als verblijfsruimte kan gebruiken.

Wat kost vochtbestrijding?

De kosten van vochtbestrijding in Weesp hangen af van de gebruikte methode. Heeft u last van optrekkend vocht? Om dit te bestrijden kunt u kiezen voor onderkappen, injecteren of het Carebrick systeem. De prijzen beginnen vanaf €100,- per strekkende meter, maar de exacte kosten hangen af van de gekozen methode.

Voor het bestrijden van doorslaand vocht is impregneren een goede methode. De kosten hiervoor liggen rond de €8,- tot €15,- per m². Op een gevel van 80 m² (gemiddelde oppervlak bij een tussenwoning) liggen de prijzen rond de €640,- tot €1.200,-.

Voor vochtbestrijding in de kelder liggen de kosten enorm uiteen. Voor een bekuiping betaalt u gemiddeld €15,- tot €60,- per m² en kelderdrainage wordt geplaatst vanaf €3.000,- tot €10.000,-, afhankelijk van het gekozen systeem. Een dure, maar waardevolle manier om de kelder waterdicht te maken, zodat u deze kunt gebruiken als extra slaapkamer, werkruimte of kantoor. In de tabel hieronder vindt u de gemiddelde prijzen van verschillende soorten vochtbestrijding. Voor de exacte prijzen kunt u altijd gratis offertes vergelijken.

Kosten vochtbestrijding 2024

Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing Gemiddelde prijzen*
Muren vochtig aan de onderkant? Optrekkend vocht Injecteren, onderkappen of Carebrick Vanaf €100,- per strekkende meter
Vochtplekken op de muur? Doorslaand vocht Impregneren €8,- tot €15,- per m²
Beslagen ramen? Condensatievocht Ventileren Vanaf €550,- voor mechanische ventilatie
Vocht in de kelder? Optrekkend vocht of doorslaand vocht Kelderbekuiping of kelderdrainage Bekuiping: €15,- tot €60,- per m²
Kelderdrainage: €3.000,- tot €10.000,-
Schimmelproblemen in huis? Zwarte schimmel Schimmel verwijderen €25,- tot €50,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, arbeid en materiaal. Wilt u een exacte prijsindicatie ontvangen? Vergelijk gratis offertes!

Hoe is de prijs opgebouwd?

De kosten van vochtbestrijding in huis zijn opgebouwd door drie verschillende categorieën. De materiaalkosten zijn de grootste kostenpost: ongeveer 72% van het totaalbedrag wordt bepaald door het materiaal. Dat komt omdat vochtspecialisten speciale materialen en gereedschappen gebruiken, om het vocht optimaal te bestrijden. Voor de arbeidskosten kunt u rekening houden met ongeveer 25% en de voorrijkosten liggen rond de 3% van het totaalbedrag.

Factoren die de kostprijs bepalen

Hoeveel vochtbestrijding uw muren kost, hangt af van verschillende factoren. De keuze voor de vochtbestrijdingstechniek speelt bijvoorbeeld een grote rol: alle technieken hebben zo hun eigen kostprijs. Ook speelt de staat van het oppervlak een grote rol. Bij vochtbestrijding in muren is het bijvoorbeeld belangrijk dat er geen beschadigingen zijn. Is dit wel het geval, dan moet u dit eerst laten herstellen waardoor de kosten oplopen.

De totaalprijs wordt beïnvloed door deze factoren:

 • De oorzaak van de vochtproblemen.
 • De specifieke vochtbestrijdingsmethode.
 • De staat van het oppervlak.
 • Eventuele herstelwerkzaamheden.