Gevelrenovatie Friesland: vakwerk tegen een scherpe prijs!

De buitenmuren opnieuw voegen of laten impregneren? Door offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs!

gevelrenovatie Friesland

Gevelrenovatie Friesland

Woont u in Friesland en is uw gevel in slechte staat? Overweeg dan een gevelrenovatie! Via ons netwerk komt u snel in contact met meerdere specialisten op het gebied van gevelrenovatie. De specialisten hebben een jarenlange ervaring met het impregneren, zandstralen en voegen van de gevel. Zij kunnen u bovendien van dienst zijn bij een gevelreiniging en ander onderhoud aan de gevel.

Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden bij een gevelrenovatie. U krijgt een indicatie van de kosten en leest hoe u hierop kunt besparen. Kiest u een gevel expert uit Friesland dan bent u verzekerd van een snelle en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen. Wilt u meer weten? Vul dan het offerteformulier in en ontvang zo snel mogelijk gratis en vrijblijvend meerdere offertes om te vergelijken.

Voordelen van onze service

 • U bent verzekerd van scherpe prijzen.
 • Vergelijk gemakkelijk de kosten van meerdere specialisten.
 • Bespaar tot wel 40% op de uiteindelijke kosten.
Gratis offertes aanvragen

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes
gevelrenovatie telefonisch contact

Werkzaamheden (*)
Oppervlakte (m2) (*)


Navigeer op deze pagina naar:

Waarom gevelrenovatie?

Een gevel heeft verschillende functies. Allereerst fungeert de gevel natuurlijk als het visitekaartje van uw huis in Friesland. Het is dan ook belangrijk dat deze er verzorgd uitziet. Daarnaast biedt de gevel bescherming aan uw huis. De gevel houdt verschillende weersomstandigheden zoals neerslag tegen. Bij oude woningen is na verloop van tijd het voegwerk aangetast. Hierdoor verliest het de beschermende functie. Een gevolg is dat u risico loopt op mosvorming en zelfs vorstschade zoals scheuren. Het doel van gevelrenovatie is dan ook om de duurzaamheid van de buitenmuren te verhogen.

Het renoveren van de gevel heeft een aantal grote voordelen:

 • De uitstraling van uw huis in Friesland verbetert. Dankzij een gevelrenovatie zien de buitenmuren er weer als nieuw uit.
 • De waarde van uw woning stijgt als u recent een gevelrenovatie hebt laten uitvoeren.
 • Staat uw huis te koop of te huur? Dankzij de renovatie ziet deze er weer verzorgd uit waardoor het pand waarschijnlijk sneller de aandacht trekt van potentiële huurders of kopers.
 • Het belangrijkste voordeel: uw pand is weer beschermd tegen invloeden van buitenaf. Hebt u de muren ook laten impregneren? Dan kan vuil zich niet hechten. Hierdoor zult u langer van de gevel kunnen genieten.

gevel renoveren Friesland

Vormen van gevelrenovatie

Er bestaan vele verschillende manieren waarop u de gevel kunt renoveren. U kunt een renovatie dan ook zo uitgebreid of juist zo klein maken als u zelf wilt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om alleen voegen te herstellen of de dorpel of latei te vervangen. Het is echter ook mogelijk om de buitenmuur schoon te maken. Hierbij hebt u de keuze uit meerdere methodes zoals chemische reiniging of zandstralen. Om ervoor te zorgen dat u lang van de vernieuwde gevel geniet, is het mogelijk om deze te impregneren. Op deze pagina vindt u meer informatie over de onderdelen van gevelrenovaties:

 • Gevel impregneren
 • Zandstralen
 • Voegen uitslijpen of uithakken
 • Scheuren in het metselwerk herstellen
 • Gevelstenen vervangen
 • Dorpel of latei vervangen
 • Schoorsteen renovatie

impregneren van gevel

Gevel impregneren

Wilt u lang van uw schone buitengevel kunnen genieten? Dan is het wellicht verstandig om deze te impregneren. Als u de gevel laat impregneren dan spuit de vakman hier een impregneermiddel op. Dit middel trekt in de poriën en laat tevens een laagje achter op de bakstenen. Dit maakt de muren brandweren, schimmelwerend en waterafstotend. Het impregneren van de muren zorgt ervoor dat regenwater minder snel door de voegen en stenen naar binnen kan trekken. U hebt de keuze uit verschillende impregneermiddelen. Een impregneermiddel op waterbasis is het meest milieuvriendelijk. Een impregneermiddel op basis van een oplosmiddel is tevens een mogelijkheid, als is deze optie steeds minder populair. Heeft uw huis in Friesland veel kozijnen? Dan is een impregneercrème een goede keuze. Deze trekt dieper in de gevel en wordt aangebracht met een kwast. Hoewel u elke gevel kunt laten impregneren, is het ook een optie om te kiezen enkel de buitenmuur die het meeste in de wind staat te behandelen. Dit heeft lagere prijzen, maar leidt tot een minder goed resultaat.

Zandstralen

Naast het impregneren is ook zandstralen een techniek die experts veelvuldig toepassen in Friesland. Zandstralen is een vorm van gevelreiniging, waarbij korrels zand of grit worden vermengd met water. Een specialist spuit dit mengsel vervolgens onder hoge druk op de muren. Na het zandstralen zien de buitenmuren er weer helemaal schoon en als nieuw uit. Deze reinigingsmethode wordt veelal toegepast bij het verwijderen van hardnekkig vuil zoals verfresten, graffiti of roest. Zandstralen is namelijk een agressieve methode. Door de combinatie van korrels zand of grit en de harde druk is het mogelijk dat het metselwerk beschadigd raakt. Deze methode is dan ook niet voor elke woning geschikt.

Direct resultaat bij gevel zandstralen

Voegen uitslijpen of uithakken

Een onderdeel van gevelrenovatie dat vaak vergeten wordt door inwoners uit Friesland is het uitslijpen of uithakken van het voegwerk. Het uitslijpen of verwijderen van voegen is een methode waarbij met een slijptol voorzichtig de voegen verwijderd worden, om ze daarna opnieuw te plaatsen. Een andere techniek is het uithakken van het voegwerk. Dit is een klus die meer tijd kost, en een hoger risico geeft op beschadigde stenen. Voor welke techniek u moet kiezen hangt af van de beschadigingen aan het voegwerk.

Voegen herstellen

Als er kleine scheurtjes zijn ontstaan in het voegwerk, of als er stukjes uit de voegen zijn afgebrokkeld, dan is het mogelijk om deze eigenhandig te herstellen. Hiervoor zijn diverse producten verkrijgbaar bij de bouwmarkt in Friesland. Wanneer de scheuren te groot worden of als het voegwerk erg poreus is, dan zal een dergelijke oplossing niet werken. Specialisten adviseren om in dat geval een ervaren gevelrenovatie expert in te schakelen. Deze voegt uw gevel snel en vakkundig.

Nieuw voegwerk aanbrengen

Scheur in muur herstellen

Een beschadigde binnenmuur herstellen is een klusje waarvoor u niet per se de hulp van een erkend vakman nodig hebt. Is er een scheur ontstaan? Krab dan eerst de verf of gips rondom de scheur weg met een verfkrabber, om een beter oppervlak te hebben. Ontvet daarna het oppervlak rondom de scheur. Prepareer vervolgens het vulmiddel en maak de scheur nat. Vul het gat met het vulmiddel met behulp van een plamuurmes. Verf daarna het oppervlak en het oppervlak zal weer als nieuw zijn. Voor meer informatie neemt u contact met ons op.

Gevelstenen vervangen

Zit er een scheur of andere beschadigingen in één van de buitenmuren? Of brokkelen stenen af? Het is belangrijk dat u de gevelstenen zo spoedig mogelijk laat vervangen. Als er beschadigingen in het metselwerk zitten dan is uw pand namelijk niet meer beschermd tegen regen, vorst en andere weersomstandigheden. Het is bovendien goed mogelijk dat de schade groter wordt met alle gevolgen van dien. U wilt natuurlijk voorkomen dat de gehele gevel verzakt. Daarnaast geldt: hoe langer u wacht, hoe hoger de kosten van een renovatie. Het is verstandig om voor deze klus een professional in te schakelen. Een professional kan de beschadigde gevelstenen voorzichtig verwijderen met behulp van een vuisthamer en steenbeitel. Vervolgens brengt hij nieuwe stenen aan.

Zoekt u een gevelrenovatie specialist uit Friesland?

De specialisten uit ons netwerk helpen u met impregneren, zandstralen, voeg- & gevelreiniging! Kom snel in contact met diverse professionals uit uw regio.

Vrijblijvende offertes

Dorpel / latei vervangen

Een dorpel zit meestal onder een raam en loopt schuin af. De dorpel voorkomt dat water de gevel inloopt. De functie van dit onderdeel is dus erg belangrijk. Als de dorpel kapot is dan kan neerslag de woning binnenkomen. Daarnaast heeft warme lucht een uitgang naar buiten, waardoor u extra hard moet stoken. Een latei is een balk gemaakt van steen, staal, hout of beton. De latei bevindt zich boven een kozijn, de functie is het opvangen en afdragen van het gewicht van de stenen. Als een beschadigde latei verder beschadigd raakt of scheurt dan kan de gehele gevel wegzakken. Wacht daarom nooit te lang met het vernieuwen van een kapotte dorpel of latei.

Schoorsteen renovatie

Schoorsteen renovatie is tevens een klus die binnen de categorie gevelrenovatie valt. Het renoveren van een schoorsteen bestaat meestal uit een controle van de stenen en het voegwerk, en het herstellen van eventuele slijtage. Hoewel de professionals uit Friesland meestal maar korte tijd bezig zijn met de renovatie van de schoorsteen, kan het voorkomen dat deze klus meer moeite zal kosten. Via het contactformulier vraagt u gemakkelijk en snel de voorwaarden en bijbehorende prijzen voor een professionele schoorsteen renovatie aan.

gevelrenovatie combineren met isolatie in Friesland

Gevelrenovatie combineren met isolatie

Een gevelrenovatie is een goed moment om uw woonhuis in Friesland te voorzien van isolatie. Dankzij isolatie hoeft u minder te stoken, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Gaat u alle buitenmuren renoveren en voorzien van nieuwe gevelbekleding? Dit valt goed te combineren met het aanbrengen van isolatie. De isolatie wordt namelijk aangebracht onder de gevelbekleding. Als u deze twee klussen combineert dan scheelt dit in verhouding in de kosten. Daarnaast is menig gevelbekleding, zoals crepi, erg goed te combineren met isolatiemateriaal. Ook spouwmuurisolatie is goed te combineren met het aanbrengen van isolatie. Voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie boort de vakman namelijk een gat in een voeg. Is menig voeg aan vervanging toe? Dan gaan de klussen goed samen. Als spouwmuurisolatie of isoleren langs buiten geen optie is, dan kunt u de binnenmuren isoleren. Deze manier van isoleren is echter iets minder effectief en daardoor ook minder populair.

Gevelreiniging

Het is niet altijd nodig om de gevel te impregneren om de kwaliteit en levensduur te verbeteren. Het is tevens een optie om de gevel enkel te reinigen. Een gevelreiniging kan met behulp van meerdere technieken worden uitgevoerd. Eén daarvan hebben we hier al kort besproken, dat is het zandstralen van de gevel. Een tweede optie is om een chemisch middel toe te passen. De specialisten garanderen dat het reinigingsmiddel geen nadelig effect heeft op het voegwerk of de natuur. Een gevelreiniging kunt u niet zomaar zelf uitvoeren omdat deze verbonden is aan een strenge regelgeving. Zo moet u al het vervuilde water opvangen. Op de website van Rijkswaterstaat leest u meer over deze regelgeving. Er zijn verschillende manieren waarop de specialisten uw gevel kunnen reinigen:

 • Chemisch reinigen
 • Stoomreinigen
 • Nevelstralen
 • Zandstralen
 

Gevel chemisch reinigen

Eén van de opties op het gebied van gevelreiniging is het schoonmaken van de gevel met behulp van een chemisch reinigingsmiddel. In dit geval zullen de professionals uit Friesland de gevel behandelen met behulp van stoom vermengd met een chemisch reinigingsmiddel. Dit is een uitstekende methode om een gemiddeld vervuilde gevelmuur schoon te maken. De chemische producten zullen bovendien geen gevaar opleveren voor de natuur om uw woning of bedrijfspand. Neem contact met ons op voor informatie over de prijzen en voorwaarden.

gevelreiniging Friesland

Stoomreinigen en nevelstralen

Niet alle muren zijn geschikt voor een gevelreiniging zoals zandstralen of chemisch reinigen. Bij een oudere, beschadigde gevel is het belangrijk om zorgvuldig aan de slag te gaan. Twee technieken die veelal bij oudere panden worden toegepast zijn stoomreinigen en nevelstralen. Bij stoomreinigen spuit de expert onder hoge druk hete stoom van een temperatuur van 120 tot 160 graden. Hierdoor smelt de vervuiling als het ware van het oppervlak af. Nevelstralen is vergelijkbaar met zandstralen, maar dan een stuk milder. Hierdoor is de kans op schade aan de buitenmuur een stuk kleiner.

Voegen reinigen

Wanneer u de gevel laat reinigen, dan zullen de voegen direct eveneens gereinigd worden. Bij het schoonmaken van het voegwerk is het wel belangrijk om goed op te letten dat er geen beschadigingen ontstaan. Is het voegwerk zeer poreus? Dan adviseren de vakmannen over het algemeen om bij de gevelrenovatie de voegen opnieuw te laten aanbrengen. Eventueel kunt u proberen zelf de voegen schoon te maken met een hoge drukspuit.

gevelrenovatie voegwerk

Prijzen gevelrenovatie

U bent benieuwd naar de kosten van gevelrenovatie? De totale kosten bestaan voor zo’n 25% uit materiaal en maar liefst 75% uit arbeidskosten. U kunt dus behoorlijk op de kosten besparen door verschillende offertes van gevelrenovatiebedrijven met elkaar te vergelijken. U maakt een gevelrenovatie verder zo uitgebreid als u zelf wilt. Hebt u een woning gekocht welke helemaal onder de verfresten en graffiti zit? Dan is het bijvoorbeeld mogelijk om alleen de gevel schoon te maken door te zandstralen. Wilt u echter lang van dit schone en mooie resultaat genieten? Dan is het een goed idee om ook te impregneren. In onderstaande prijstabel vindt u een aantal gemiddelde kosten per type gevelrenovatie.

Prijstabel: kosten gevelrenovatie

Type gevelrenovatie Gem. kosten*
Vervanging van gevelstenen tussen €10,- en €15,- per m²
Voegwerk herstellen vanaf €11,- per m²
Impregneren tussen €6.50,- en €10,- per m²
Vervanging van dorpel / latei tussen €35,- en €40,- per uur
Zandstralen of chemische reiniging tussen €14,-en €18,- per m²

* Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten hangen af van meerdere factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De specialisten uit Friesland renoveren uw buitenmuren!

Offertes aanvragen

Werkgebied Friesland

 

Combineer werkzaamheden voor beste resultaat

Voor wie het beste resultaat wil behalen, is het mogelijk om meerdere werkzaamheden te combineren! Waarom? Voor een gevelreiniging is vaak een gevelrenovatie noodzakelijk. Door zowel de gevelmuur te zandstralen als te renoveren ziet de gevel er niet alleen stralend uit, maar biedt hij ook een betere bescherming tegen kou en neerslag. Tot slot is het altijd verstandig om de gevel naderhand te impregneren. Dit houdt de gevel langer mooi en zorgt dat vervuiling in de toekomst niet meer aan het oppervlak hecht.

gevelrenovatie kosten Friesland

Kosteloos offertes vergelijken

Bent u benieuwd naar het verschil in prijzen tussen het uithakken en uitslijpen van de voegen? Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is op het gebied van gevelrenovatie? Of hebt u behoefte aan meer informatie over de prijzen van het schoonmaken van het voegwerk of de complete gevel? Vul dan snel het offerteformulier in. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk gratis en vrijblijvende offertes van specialisten uit Friesland! Vergelijk de prijsopgaven en kies de specialist die u het beste aanbod doet. Zo kiest u gemakkelijk voor de gevelreiniging of gevelrenovatie expert die het beste bij u past.

Offertes aanvragen