Gevelrenovatie Waddinxveen: vakwerk tegen een scherpe prijs!

De buitenmuren opnieuw voegen of laten reinigen? Door gratis offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs!

gevelrenovatie Waddinxveen

Gevelrenovatie Waddinxveen

Een gevel heeft behoorlijk wat te verduren door het weer. Het is daarom verstandig om een gevelrenovatie in Waddinxveen of een gevelreiniging te doen. Gevelonderhoud is belangrijk voor de buitenmuur van uw woning. U past gevelreiniging toe als de gevel alleen vervuild is. Het reinigen van de buitenmuur kan door middel van zandstralen of chemisch reinigen. Benieuwd naar de kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Is uw gevel te erg beschadigd? Dan is een renovatie de oplossing. Het renoveren van de buitenmuur kan op verschillende manieren, denk aan het impregneren van de muur, het vervangen van voegen of het plaatsen van de gevelbekleding. Benieuwd naar de kosten? Vraag dan offertes aan via het offerteformulier en kom in contact met een gevelspecialist.

Voordelen van onze service

  • Profiteer van scherpe prijzen!
  • Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%.
  • Ervaren gevelspecialisten uit uw eigen regio.

Gratis offertes vergelijken

Gratis – Vrijblijvend

gevelrenovatie kosten Waddinxveen

Waarom gevelrenovatie in Waddinxveen?

Een gevel heeft verschillende functies. Allereerst fungeert de buitenmuur natuurlijk als het visitekaartje van uw huis. Het is dan ook belangrijk dat deze er verzorgd uitziet, hierdoor is gevelonderhoud belangrijk. Daarnaast biedt de gevel bescherming aan uw huis. De gevel houdt verschillende weersomstandigheden tegen. Bij oude woningen is na verloop van tijd het voegwerk aangetast. Hierdoor verliest het de beschermende functie. Een gevolg is dat u risico loopt op schade, mosvorming en zelfs vorstschade zoals scheuren. Het doel van gevelrenovatie in Waddinxveen is dan ook om de duurzaamheid van de buitenmuur te verhogen.

Het renoveren van de gevel heeft een aantal grote voordelen:

  • De uitstraling van uw huis verbetert. Dankzij een gevelrenovatie zien de buitenmuren er weer als nieuw uit.
  • De waarde van uw woning stijgt als u recent een gevelrenovatie hebt laten uitvoeren.
  • Staat uw huis te koop of te huur? Dankzij de renovatie ziet deze er weer verzorgd uit waardoor het pand waarschijnlijk sneller de aandacht trekt van potentiële huurders of kopers.
  • Het belangrijkste voordeel: uw pand is weer beschermd tegen invloeden van buitenaf. Als de buitenmuur in goede staat is, dan heeft regenwater namelijk geen kans om binnen te dringen. Hebt u de muren ook laten impregneren? Dan kan vuil zich niet hechten. Hierdoor geniet u langer van de buitenmuur.

Nieuwsgierig wat gevelrenovatie kost? Start gratis offerteaanvraag!

Gevelrenovatie kosten 2024

Wanneer u de gevel laat renoveren, wilt u natuurlijk weten wat de kosten hiervan zijn. Wat kost gevelrenovatie in Waddinxveen? De gemiddelde prijzen liggen tussen de €5,- en €40,- per m². De prijzen worden beïnvloed door een aantal factoren, namelijk om welke vorm van muurrenovatie het gaat, maar ook wat het oppervlak is.

Gevelreiniging is bijvoorbeeld goedkoper dan het vernieuwen van voegwerk of de dorpel. Het reinigen van de gevelmuur kost gemiddeld €5,- tot €15,- per m². De prijzen van impregneren zijn ook uiteenlopend, u moet denken aan prijzen tussen de €6,50 en €10,- per m². In onderstaande tabel vindt u meer gemiddelde prijzen van gevelrenovatie en gevelreiniging.

Alle prijsinformatie vindt u op de pagina gevelrenovatie kosten.

Wat kost gevelrenovatie?

Type gevelrenovatie Gemiddelde kosten in 2024*
Impregneren Tussen €6.50,- en €10,- per m²
Voegwerk repareren Vanaf €11,- per m²
Vervanging voegwerk (hakhamer) €40,- per m²
Vervanging voegwerk (manueel) €42,- per m²
Nieuw voegwerk Vanaf €10,- per m²
Vervanging van gevelstenen Tussen €10,- en €15,- per steen
Vervanging van dorpel / latei Tussen €35,- en €40,- per uur
Schoorsteenrenovatie Vanaf €500,- voor de gehele schoorsteen
Nieuwe gevelbekleding Sterk afhankelijk van materiaalsoort
Gevel zandstralen Gemiddeld €15,- per m²
Chemische reiniging Gemiddeld €15,- per m²
Gevel stoomreinigen Gemiddeld €5,- per m²

* Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten hangen af van meerdere factoren. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvende offertes aan!

Prijsopbouw: gevelrenovatie

Zoals hieronder is te zien bestaan de kosten voor het grootste gedeelte (75%) uit de arbeidskosten. De rest van de kosten bestaat uit de benodigde materialen (22%) en eventuele voorrijkosten (3%). Het loont daarom enorm om gratis offertes te vergelijken van gevelspecialisten uit uw eigen regio.